Pääsiäisen lammasleipä

Lammasleipä

Lammas on pääsiäisenä perunalimpun paras kaveri. Eikä ihme, sillä makeahko limppu on täydellinen pääsiäisen ajan herkku. Näin ollen se kuuluukin sujuvasti pääsiäispöydän antimiin. Kokeile myös saaristolaislimpulla tehtynä!

  • Alkuruoka
  • Munaton
  • Perunalimppu
  • Saaristolaislimppu

Ainekset

6 annosta
  • 150 g sokeriherneitä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • Perunalimppu- tai saaristolaislimppuviipaleita
  • Kotijuustoa viipaleena
  • Savustettua lammasta
  • Pikkusalaatteja
  • Boysenmarja tai mustaherukkahilloa

Valmistusohjeet

  1. Paloittele sokeriherneet pieniksi paloiksi ja lisää oliiviöljy joukkoon. Sekoita salaattia kulhossa ja mausta suolalla, sekä pippurilla.
  2. Paahda perunalimppuviipaleet ja voitele ne halutessasi voilla. Asettele kotijuustoviipaleet limppuviipaleiden päälle. Aseta savulammassiivut kotijuuston päälle, lisää vielä hernesalaatti.
  3. Tarjoile pikkusalaattien ja boysenmarja (tai mustaherukkahillon) kera.
  4. Maistuvaa pääsiäisen aikaa!
  5. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu

RESEPTIT PERUNALIMPUSTA

LISÄÄ TÄMÄN KALTAISIA RESEPTEJÄ