Kesäsalaatti

Järvimaisemien puhtaisiin makuihin kuuluu ehdottomasti ruislimppu. Kesällä sen kaveriksi sopii lähitiloilta hankitut kasvikset, sekä pitojuusto. Näistä puhtaista mauista syntyy raikas alkusalaatti!

  • Maalaisruislimppu
  • Munaton
  • Salaatti

Ainekset

2 annosta
  • viipaletta Uotilan ruislimppua3
  • pitojuustoa100 g
  • retiisiä3
  • porkkana1
  • pikkusalaatteja150 g
  • kesäkurpitsaa50 g
  • herneitä½ dl
  • Oliiviöljyä, suolaa pippuria ja sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi retiisit, kesäkurpitsa ja kuori herneet paloista. Paloittele juusto ja paahda ruislimppuviipaleet paahtimessa.
  2. Kokoa aineksista salaatti ja valuta oliiviöljyä sekä sitruunamehua salaatin päälle, juuri ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Resepti ja kuvat: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan Maalaisruislimppu pakkauskuva

Maalaisruislimppu