Uuotilan superherkkulauta

Kesäpäivän superherkkulauta

Maailmalla tunnettu charcuterie eli näyttävästi aseteltu tarjotin täynnä monenlaista herkkua on nyt myös rantautunut Suomeen! Tämän herkkulaudan hienous piilee siinä, että voit valita laudalle ihan mitä tahansa naposteltavaa oman makusi mukaan. Melkeinpä mitä monipuolisempi kattaus sen parempi. Tämä esimerkkilautanen on rakennettu Uotilan peruna- sekä maalaisruislimppujen ympärille aina herkullisista päällisistä raikkaisiin ja makeisiin naposteltaviin. Superherkkulauta sopii loistavasti moneen tilaisuuteen ja on näyttävyydellään pöydän kirkkain tähti.

Nautitaan hyvässä seurassa!

Resepti ja kuvat: Johanna H.

  • Alkuruoka
  • Iltapala
  • Juhla
  • Maalaisruislimppu
  • Perunalimppu
  • Välipala

Ainekset

  • Uotilan perunalimppua4-6 viipaletta
  • Maalaisruislimppua4 viipaletta
  • kanamunaa1-2
  • juustoa, esim. kermajuusto ja manchego1-2 erilaista
  • leikkelettä, esim. saunapalvi ja chorizo1-2 erilaista
  • kylmäsavulohta100 g
  • vesimelonipieni
  • avomaan kurkku1
  • kotimaisia mansikoita250 g
  • kotimaisia herneitänoin 1 litra
  • kirsikkatomaattiterttu
  • tuorejuustoa ja pestoa Levitteeksi
  • rucolan versoja
  • sitruunaviipaleita
  • retiisi viipaloituna
  • tilliä

Valmistusohjeet

  1. Tämä resepti on neljälle, mutta voit helposti lisätä ja vähentää aineksia ruokailijamäärän mukaan. Herkkulaudan koostaminen kannattaa aloittaa raaka-aineista, jotka eivät mene huonoksi huoneen lämmössä. Täten leikkeleet, kala sekä juusto kannattaa ottaa jääkaapista vasta, kun muut tarjottavat ovat valmiina.
  2. Asettele rucolan versoa eri kohtiin, esimerkiksi kulmiin ja keskelle. Pese avomaankurkku sekä retiisi ja viipaloi niistä ohuet siivut ja asettele laudalle. Kirsikkatomaatteihin riittää vain huuhtaisu.
  3. Poista mansikoista kanta, viipaloi ja asettele ne herneiden kanssa sopivaan kohtaan. Leikkaa vesimelonista sopivan pieniä annospaloja laudalle.
  4. Laita vesi kiehumaan ja keitä kananmunia noin 7 minuuttia, jos haluat, että keltuainen jää hieman löysäksi. Nosta kanamunat kylmään veteen, jotta kypsyminen pysähtyy. Kun kanamunat ovat hieman viilenneet, halkaise ne puoliksi ja lisää ne sopivaan kohtaan.
  5. Asettele Uotilan limppuviipaleita laudalle. Kattausta elävöittääksesi voit tehdä leivästä myös esimerkiksi leipätikkuja! Jos teet leipätikkuja, paahda leipiä hetki leivänpaahtimessa ja viipaloi limppuviipaleet 5 osaan pystysuunnassa.
  6. Levitteeksi herkkulautaan sopii voi tai esimerkiksi tuorejuusto. Tässä reseptissä tarjoilukippoon on laitettu 2 rkl tuorejuustoa, jonka päällä on 1 tl pestoa.
  7. Ota leikkeleet, kala ja juustot jääkaapista, viipaloi tarvittaessa ja lisää viimeiset elementit laudalle. Nyt on aika nauttia!

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu

LISÄÄ RESEPTEJÄ MAALAISRUISLIMPUSTA

LISÄÄ TÄMÄN KALTAISIA RESEPTEJÄ