Leipätikkarit

Ihanan makuisia leipätikkareita voi nyt tarjoilla valmistujaisissa. Pienet suolaiset naposteltavat ovat mukavaa tarjoiltavaa nyt kevään juhlissa. Jokaiselle limpulle on valittu mukavat makuparit.

  • 100% Kauraleipä
  • Alkuruoka
  • Maalaisruislimppu
  • Munaton
  • Perunalimppu

Ainekset

  • lämminsavulohta200 g 
  • ranskankermaa1 dl 
  • sitruunamehua3 rkl 
  • Suolaa ja pippuria
  • Lisäksi; keitettyä kananmunaa ja avomaankurkkua
  • vuohenjuustoa200 g 
  • vispikermaa½ dl 
  • vispikermaa vaahdotettuna½ dl 
  • liivate
  • Suolaa ja pippuria
  • Lisäksi; aprikoosihilloketta ja mansikoita

Valmistusohjeet

  1. Jauha tehosekoittimessa lohi hienoksi, lisää muut ainekset joukkoon ja mausta. Tee limppuviipaleesta muotilla pieniä cocktailpalan kokoisia paloja. Laita lohimoussea leipäpalojen päälle ja nosta toinen leipäpala avomaankurkkuviipaleen kanssa päälle. Voit laittaa halutessasi leipätikkariin myös keitettyä kananmunaa pohjalle.
  2. Kuori vuohenjuusto ja lämmitä kerma kattilassa. Lisää lämpimään kermaan vuohenjuusto ja sekoita, kunnes massa on tasaista. Lisää liotettu liivate massaan ja anna sen jäähtyä hieman, jottei kermavaahto sula lämpimän massan joukkoon.
  3. Sekoita kermavaahto joukkoon ja anna massan jäähtyä jääkaapissa. Laita perunalimpun päälle vuohejuustomoussea ja aprikoosihilloketta. Nosta toinen limppupala päälle ja koristele mansikanpuolikkaalla.
  4. 100 % Kauraleipää, kotijuustoa ja parmankinkkua Kokoa kauraleipäpalan päälle kotijuustopala ja aseta sen päälle parmankinkkua. Laita toinen leipäpala katoksi ja työnnä tikun läpi vielä puolikuivattuja aurinkokuivattuja tomaatteja.
  5. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan 100% kauraleipä pakkauskuva

100% Kauraleipä