Kermainen kalakeitto ja tillivoi

Siikakeitto lämmittää mukavasti talvista pakkaspäivää. Lämmin kalakeitto onkin parasta limpun ja tillivoin kanssa.

  • Keitto
  • Maalaisruislimppu
  • Munaton
  • Pääruoka
  • Perunalimppu
  • Saaristolaislimppu

Ainekset

  • iso sipuli
  • voita20 g 
  • porkkanaa
  • keittoperunaa500 g 
  • laakerinlehteä
  • tillinvarsi
  • kalalientä2 dl 
  • Hienoa merisuolaa ja valkopippuria myllystä
  • kuohukermaa2 dl 
  • siikaa perattuna paloiteltuna (tai muuta kalaa, esimerkiksi lohta)400 g 
  • tuoretta tilliä hienoksi pilkottuna½ dl 
  • voita100 g 
  • tuoretta tilliä hienoksi pilkottuna½ dl 
  • Merisuolaa myllystä

Valmistusohjeet

  1. Ruskista pilkottu sipuli voissa, lisää pilkotut porkkanat ja mausteet, sekä tillinvarsi joukkoon. Kaada päälle 2 dl kalalientä ja lisää pilkotut perunat joukkoon. Lisää vettä niin paljon, että ainekset peittyvät.
  2. Juuresten ollessa kypsiä, nosta tillinvarsi pois keitosta ja lisää kerma (lisää tarvittaessa vielä kalalientä/nestettä), mausta muhennos merisuolalla ja mustapippurilla. Nostele siikapalat ja tuore tilli joukkoon ja tarjoile tillivoilla voidellun limppuviipaleen kera.
  3. Pehmennä voi ja sekoita tilli, sekä suola joukkoon. Maista suolaisuus ja lisää suolaa vielä tarvittaessa. Voitele limppuviipaleet tillivoilla ja tarjoile kalakeiton kanssa.
  4. Vinkki! Siikakeiton kanssa sopii hyvin perunalimppu ja saaristolaislimppu, jotka makeutensa vuoksi ovat oiva yhdistelmä siialle. Ruislimppu sopii erityisen hyvin lohikeiton ja toki myös siikakeitonkin kanssa.
  5. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu