kaurablinit

Leipäblinit

Kylmien ilmojen herkkuja on ehdottomasti blinit. Uotilan leipäblinit ovat parhaimmillaan pannulla paistettuna ja välittömästi herkuteltuna. Makupareina toimii perinteiseen tapaan mäti, smetana ja sipuli!

  • Alkuruoka
  • Juhla
  • Lapin Puikulaperuna

Ainekset

10 annosta
  • muna
  • maitoa3/4 dl 
  • (Ripaus suolaa)
  • voita paistamiseen30 g 
  • Uotilan Lapin Puikulaperunaleipää10 kpl
  • Mätiä, esim. lohen, kirjolohen, siian tai muikunmätiä
  • Smetanaa
  • Pieneksi pilkottua sipulia ja tilliä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita ainekset hyvin keskenään.
  2. Kastele leipäviipaleet kauttaaltaan munamaidossa. Paista viipaleet kummaltakin puolelta kuumalla pannulla voin kanssa.
  3. Nautitaan blinilisukkeiden kanssa.
  4. Lisukkeita on hyvä varata 1-1 ½ ruokalusikallista per blini.

Leipäsuositus

Lapin Puikulaperuna

LISÄÄ RESEPTEJÄ LAPIN PUIKULAPERUNASTA

LISÄÄ TÄMÄN KALTAISIA RESEPTEJÄ