Kaurablinit

Kylmien ilmojen herkkuja on ehdottomasti blinit. Uotilan kaurablinit ovat parhaimmillaan pannulla paistettuna ja välittömästi herkuteltuna. Makupareina toimii perinteiseen tapaan mäti, smetana ja sipuli!

  • 100% Kauraleipä
  • Alkuruoka
  • Juhla

Ainekset

8 annosta
  • muna
  • maitoa½ dl 
  • (Ripaus suolaa)
  • voita paistamiseen20 g 
  • kultakauraviipaleita8 kpl
  • Mätiä, esim. lohen, kirjolohen, siian tai muikunmätiä
  • Smetanaa
  • Pieneksi pilkottua sipulia

Valmistusohjeet

  1. Sekoita ainekset hyvin keskenään.
  2. Kastele leipäviipaleet kauttaaltaan munamaidossa. Paista viipaleet kummaltakin puolelta kuumalla pannulla voin kanssa.
  3. Nautitaan blinilisukkeiden kanssa.
  4. Lisukkeita on hyvä varata 1-1 ½ ruokalusikallista per blini.
  5. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan 100% kauraleipä pakkauskuva

100% Kauraleipä