Tomaatti-makrillileipä

Resepti

Tämä resepti sopii mainiosti mm. koululaisen suuhun sen terveellisten raaka-aineiden ansiosta. Makrillin rasvainen maku sopii loistavasti yhteen miedon tomaattikastikkeen kanssa. Rasvainen kala on terveellinen vaihtoehto, varsinkin kun tarvitsemme paljon omega-3-rasvoja.

Koululaisen terveellinen tomaatti-makrillileipä

Uotilan Tumma Kalastajanlimppu leipäviipale
levite
jäävuorisalaatin lehti
2 kpl nahaton ja ruodoton makrillifilé
tomaattikastiketta
1 rkl majoneesia
3 siivua kurkkua
suola ja mustapippuri
tilliä

Laita ensin levitettä Uotilan Tumman kalastajanlimpun päälle. Asettele sen jälkeen alimmaiseksi jäävuorisalaatinlehti. Tee sen jälkeen makrillitomaattiseos (voit ostaa kaupasta myös valmiina). Makrillitomaattiseoksessa yhdistetään makrillifileet ja tomaattikastike. Laita makrillitomaattiseos leivän päälle. Mausta pippurilla ja suolalla. Koristele leipä lopuksi muutamalla kurkkuviipaleella ja tillillä.

Resepti ja kuva: Thomas S.

Limppusuosituksemme
Kalastajanlimppu