Silakkaherkku

Resepti

Itse tehty silakkaherkku etikkaliemessä maistuu leivän päällä.

Uotilan Maalaisruislimppu leipäviipale
Levite
Paistettuja etikkasilakoita
Koristeluun sipulirenkaita
Koristeluun tuoretta silliä

Paistetut etikkasilakat (4 annosta):

1 kg tuoreita silakoita
1 dl karkeita ruisjauhoja
1 tl suolaa
4 dl vettä
½ dl väkiviinietikkaa
½ dl sokeria
1 tl maustepippureita
½ laakerinlehti
2 keskikokoinen sipuli viipaleina
1 rkl hienonnettua tilliä

voita paistamiseen

Etikkasilakoiden valmistusohje:

Perkaa ja huuhtele silakat. Sekoita ruisjauhoihin suola ja kääntele silakat seoksessa. Paista voissa kullanruskeiksi ja pane sitten kulhoon. Sekoita vesi, etikka, sokeri, pippurit, laakerinlehti ja sipuli liemeksi ja kaada silakoiden päälle. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan. Asettele silakat syvälle vadille, kaada päälle marinadi ja koristele sipuliviipaleilla ja hienonnetulla tillillä.

Silakkaherkku –leivän saat kokoamalla leivän päälle etikkasilakat. Lisää koristeeksi tuoreita sipulirenkaita ja tuoretta tilliä. Tämän herkkuleivän voi nauttia napsin kera (vain viikonloppuisin tai pyhien aikaan)!

Limppusuosituksemme
Ruislimppu