Punajuurikeitto ja vuohenjuustoleipä

Resepti

Eletään syyssadonkorjuuaikaa. Siksipä perunalimppu saa makuparikseen punajuurta. Perunalimpun päälle paistetaan sipulia ja herkku kuorrutetaan vielä vuohenjuustolla.

Punajuurikeitto (3-4:lle)

500 g punajuurta
1 keskikokoinen sipuli
4 valkosipulinkynttä
25 g voita
1 dl kanalientä tai kasvislientä
1 dl kermaa
1 rkl hunajaa
1-1 ½ tl hienoa merisuolaa
reilusti mustapippuria

Freesaa kuoritut ja pieniksi paloitellut punajuuret kattilassa. Lisää valkosipuli ja pilkottu sipuli. Peitä kasvikset reilusti vedellä ja keitä niitä kunnes ovat pehmeitä. Punajuuren keittämiseen kannattaa varata aikaa, sillä se kypsyy paljon hitaammin kuin esim. peruna. Kun punajuuret ovat pehmeitä soseuta keitto ja lisää loput ainekset. Keittoa voi laimentaa maidolla, mikäli se on tarpeellista. Tarjoile smetanan ja vuohenjuustolla kuorrutetun perunalimpun kera.

Vuohenjuustolla kuorrutettu perunalimppu (3-4:lle)

1 iso sipuli
1 rkl voita
150-200 g vuohenjuustoa
mustapippuria

Freesaa pilkottu sipuli voin kanssa pehmeäksi pannulla. Mausta pippurilla. Laita sipulipaistos voilla voidellun perunalimpun päälle ja leikkaa vuohenjuustoa sipulin päälle. Laita voileivät uuniin 220 asteeseen noin 10 minuutiksi. Herkuttele yhdessä punajuurikeiton kanssa.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Perunalimppu