Papusalaatti ja perunalimppu

Resepti

Tästä eväästä saa kirjaimellisesti papua päivään! Perunalimppu nauttii papusalaatin ruokaisasti siansavukyljen kera.

Papusalaatti

2 dl valkopapuja (kuivapapuja)
5 dl vettä
½ tl hienoa merisuolaa

Liota papuja 10 tuntia suolalla maustetussa vedessä ja huuhtele sen jälkeen kylmällä vedellä. Keitä pavut kypsiksi vedessä (n. 20 min) ja jäähdytä hyvin.

½ dl oliiviöljyä
½ tl hienoa merisuolaa
mustapippuria
250 g tomaattia
persiljaa ja ruohosipulia

Sekoita oliiviöljy, suola ja pippuri papujen joukkoon. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi siivilään, jotta suurimmat nesteet valuvat pois. Hienonna persilja ja ruohosipuli pieneksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Kokoa salaatti perunalimppuviipaleen päälle ja nauti kokonaisuus paistetun savukyljen kera!

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Perunalimppu