Kesäsalaatti

Resepti

Järvimaisemien puhtaisiin makuihin kuuluu ehdottomasti ruislimppu. Kesällä sen kaveriksi sopii lähitiloilta hankitut kasvikset, sekä pitojuusto. Näistä puhtaista mauista syntyy raikas alkusalaatti!

Kesäsalaatti kahdelle

3 viipaletta Uotilan ruislimppua
100 g pitojuustoa
3 retiisiä
1 porkkana
150 g pikkusalaatteja
50 g kesäkurpitsaa
½ dl herneitä
oliiviöljyä, suolaa pippuria ja sitruunamehua

Viipaloi retiisit, kesäkurpitsa ja kuori herneet paloista. Paloittele juusto ja paahda ruislimppuviipaleet paahtimessa. Kokoa aineksista salaatti ja valuta oliiviöljyä sekä sitruunamehua salaatin päälle, juuri ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti ja kuvat: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Ruislimppu