Juustotarjotin

Resepti

Juustotarjotin on loistava kavaljeeri, etenkin syksyn ja talven pimeitä iltoja varten eikä se ei jätä ketään kylmäksi. Ryhdikkään makuiset limput saavat oikeat seuralaiset täydentämään limppujen jo ennestään upeaa makumaailmaa.

Sinihomejuustoa ja maalaisruislimppua

Paahda maalaisruislimppua ja laita sen päälle voimakasta sinihomejuustoa sekä raikasta romainesalaattia. Yhdistelmä toimii myös perunalimpun kanssa.

Paahdettua perunalimppua, ricottaa ja kinuskia

Paahda perunalimppuviipaleet ja levitä niiden päälle paksulti ricottajuustoa. Laita ricottan keskelle kinuskikastiketta ja halutessasi päärynää. Herkku on valmis tarjoiltavaksi!

Kinuskikastike

4 dl vettä
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

Keitä vedestä ja sokerista karamelli kattilassa. Karamelli on valmista kun se on kullanruskeaa. Pysäytä sokerin kypsyminen nostamalla kattilan pohja kylmään veteen hetkeksi. Lisää kerma sekoittaen teräsvispilällä kokoajan voimakkaasti karamellia. Keitä kastiketta hetken, jotta mahdollinen kovettunut sokeri sulaa kastikkeen joukkoon. Siivilöi ja jäähdytä. Kastike säilyy jääkaapissa noin viikon.

Lämmintä leipäjuustoa maalaisruislimpulla ja aprikoosipyrettä

Laita leipäjuustoa maalaisruislimpun päälle uuninpellille. Käytä leipiä uunissa 200°C noin 8-10 minuuttia, jolloin juusto sulaa sopivasti. Nostele leivät juustotarjottimelle ja laita päälle aprikoosipyrettä.

Aprikoosipyre

4 dl vettä
½ vaniljatanko
2 ½ dl sokeria
200 g kuivattuja aprikooseja

Keitä sokerista, vedestä ja halkaistusta vaniljatangosta siirappi. Laita aprikoosit siirappiin turpoamaan, kunnes ovat pehmeitä. Soseuta aprikoosit tehosekoittimessa pyreeksi ja lisää tasaisen lopputuloksen saamiseksi sokerilientä joukkoon.

Karamellisoituja viinirypäleitä, valkohomejuustoa ja perunalimppua

Karamellisoidut viinirypäleet

100 g kivettömiä viinirypäleitä
2 ½ dl sokeria
3 dl vettä
25 g voita

Irroita rypäleet tertusta ja huuhtele ne. Paahda sokeri pannulla. Lisää siihen voi ja rypäleet. Sekoita voimakkaasti lisätessäsi vettä pannulle. Keitä muutama minuutti, jolloin paahtunut sokeri on sulanut tasaiseksi.

Leikkaa valkohomejuustoa perunalimppuviipaleiden päälle ja nostele vielä karamellisoidut viinirypäleet makuyhdistelmään.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Perunalimppu, Ruislimppu