Graavilohitartar

Resepti

Graavilohi on loistava raaka-aine, varsinkin kun sen yhdistää Maalaisruislimppuun tai Kaski Riihiruislimppuun. Tässä on pala maukasta saaristoa!

Graavilohitartar

100 g graavilohta
100 g tuorejuustoa
100 g tuorekurkkua
2 rkl hienonnettua tilliä
1-2 tl sitruunamehua
merisuolaa ja musta- tai valkopippuria

Pilko graavilohi pieneksi kuutioksi ja sekoita se maustamattoman tuorejuuston kanssa. Kuori kurkku, poista keskellä olevat siemenet lusikalla ja leikkaa kurkku kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen, mausta ja levitä paksu kerros limppuviipaleen päälle.

Lisää raikkautta toiseen jyväiseen voileipäkerrokseen saadaan jäävuorisalaatista. Pilko jäävuorisalaatti ohueksi ja marinoi se oliiviöljyllä, mausta suolalla ja pippurilla sekä pilkotulla ruohosipulilla. Jäävuorisalaatin päälle laitetaan vielä muutama siivu graavilohta, sitten vain limppusiivut yhteen ja herkuttelemaan!

Vinkki! Voit halutessasi tehdä tartarin myös ilman tuorejuustoa, lisää tuolloin pieni tilkka öljyä graavilohimassaan.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Kaski Riihiruislimppu, Ruislimppu