Graavilohileipä

Resepti

Joulukuussa on lupa herkutella ja jouluruokaa syödäänkin mielellään mahat täyteen. Joulupöydässä on perinteisesti monenlaista sorttia, kuten limppua ja graavilohta, joista saakin vaihtoehtoista mukavaa evästä. Suolaista ruislimppuherkkua voi nauttia vaikkapa kynttilävalossa takan äärellä.

Graavilohileipä ja smetanaa

120 g smetanaa (1 prk)
1 suolakurkku
valkopippuria

Vatkaa smetana paksuhkoksi vaahdoksi ja sekoita hyvin valutetut suolakurkkukuutiot joukkoon. Mausta valkopippurilla ja laita levitettä ruislimppuviipaleen päälle. Tähän vielä graavilohta ja herkku on valmista nautittavaksi.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Ruislimppu