Sienilevite

Nyt on hyvä aika ottaa ensimmäiset suolasienet käyttöön. Maukas levite on helppo valmistaa ja on maistuva yhdistelmä perunalimpun päällä.

  • Juhla
  • Munaton
  • Perunalimppu

Ainekset

  • 350 g haaparouskuja (suolasieniä)
  • 300 g tuorejuustoa (maustamaton)
  • 120 g smetanaa (1 prk)
  • 1 kpl vihreä omena
  • n. 1 tl mustapippuria myllystä
  • mausta tarvittaessa hienolla merisuolalla

Valmistusohjeet

  1. Valuta suolasienet hyvin ja pilko ne pieniksi palasiksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita massa tasaiseksi. Raasta omena tai pilko se pieniksi kuutioiksi, lisää edellisiin smetanan kanssa. Mausta pippurilla ja tarvittaessa vielä suolalla.
  2. Levitä levitettä perunalimppuviipaleiden päälle ja tee niistä haluamasi mallisia palasia. Koristele puolukoilla ja persiljalla. Herkku on valmista tarjoiltavaksi.
  3. Vinkki! Piparkakkumuotilla saat perunalimpusta erilaista tarjottavaa, esimerkiksi karhu ja sienet onnistuu käyttämällä niidenmallisia piparkakkumuotteja.
  4. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu