Savulohisalaattileipä

Savulohisalaatti hurmaa raikkaudellaan ja maullaan.

  • Alkuruoka
  • Iltapala
  • Juhla
  • Maalaisruislimppu
  • Munaton

Ainekset

1 annos
  • Uotilan Maalaisruislimppu leipäviipale
  • Levite
  • Savulohitahna
  • Kirjolohen mätiä
  • Sitruuna
  • Tuoretta tilliä
  • (Salaatin lehti)
  • Savulohta
  • Sipulia
  • Tilliä
  • Sitruunan kuori ja mehu
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • Kermaviiliä

Valmistusohjeet

  1. Poista savulohesta nahka ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.
  2. Lisää lohen joukkoon sipuli ja tilli.
  3. Raasta sitruunan kuori, purista mehu ja lisää lohen joukkoon.
  4. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  5. Sekoita lopuksi joukkoon kermaviili ja laita kylmään maustumaan.
  6. Voitele leipä ja lisää savulohitahna.
  7. Laita päälle kirjolohenmäti ja koristele sitruunalla ja tilillä.

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu