Ruiskermakakku

Tämä yllättävä ja superherkullinen ruisleivästä tehty makea kakku hurmaa äitien sydämet. Tämä resepti kannattaa kokeilla.

  • Maalaisruislimppu

Ainekset

  • Uotilan Maalaisruislimppu raastettuna100 g
  • Fariinisokeria3 rkl
  • Sokeria3 rkl
  • Kananmunaa2
  • Suklaata (Fazerin sininen)½ dl
  • Rouhittuja manteleita½ dl
  • Kermaa2 dl
  • Rasvaton maitorahka½ dl
  • Sokeria2 dl
  • Mansikkahilloa½ dl
  • Tuoreita mansikoita
  • Kiwi hedelmää

Valmistusohjeet

  1. Raasta ruisleipä ja paahda se fariinisokerin kanssa pannulla.
  2. Kaada kulhoon jäähtymään ja sekoita leivinjauhe.
  3. Erota munat. Vispaa valkuaiset tavallisen sokerin kanssa vaahdoksi.
  4. Sekoita vispattu vaahto ruis-sokeriseokseen.
  5. Lisää keltuaiset ja raastettu suklaa sekä rouhittu manteli.
  6. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 min. 
  7. Ota kakkupohja uunista ja anna jäähtyä n. 2 h.
  8. Leikkaan kakkupohja kahteen osaan. Kostuta alimmainen pohja sokerivedellä ja täytä mansikkahillolla ja kermarahkalla (puolet määrästä).
  9. Lisää toinen pohja. Kostuta, lisää mansikkahillo ja loput rahkatäytteestä.
  10. Koristele kakku mielesi mukaan esimerkiksi mansikoilla ja kiwillä. Voit halutessasi raastaa suklaata koristeeksi.
  11. Resepti ja kuva: Thomas S.

Leipäsuositus

Uotilan Maalaisruislimppu pakkauskuva

Maalaisruislimppu