Ruiskaramelli

Kotitekoinen karamelli palkitsee maullaan ja helppotekoisuudellaan. Ruiskaramelli on mukavaa joulunodotusnaposteltavaa!

  • Jälkiruoka
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Laktoositon
  • Maalaisruislimppu
  • Maidoton
  • Munaton
  • Vegaaninen

Ainekset

  • vettä2 dl
  • sokeria100 g
  • mantelijauhetta35 g
  • ruislimppujauhetta30 g

Valmistusohjeet

  1. Murusta ruislimppu mahdollisimman pieneksi muruksi uuninpellille ja kuivata leipämurut 90-100°C, kunnes murut ovat kuivia. Jauha murut tehosekoittimessa jauheeksi.
  2. Laita sokeri ja kylmä vesi kattilaan. Keitä tästä kullanruskea karamelli. Nosta tuolloin kattila pois liedeltä ja kasta hetkeksi kattilan pohja kylmän veteen. Lisää mantelijauhe ja ruislimppujauhe joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperille ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi öljytyllä veitsellä. Anna jäähtyä hyvin. Säilytä kuivassa.
  3. Vinkki! Sokeria keittäessä karamelliksi, kattilaan ei saa laittaa työvälineitä kristallisoitumisen estämiseksi. Sokeria sekoitetaan kattilaa välillä heiluttamalla.
  4. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu