Omena crumble

Syksyn ehdottomiin herkkuihin kuuluu kotimaisista omenoista valmistettu uunipaistos. Lisää makuja klassikkoon tuo ruis- ja perunalimppu, jotka toimivat omenan kanssa vähän liiankin hyvin…

  • Jälkiruoka
  • Maalaisruislimppu
  • Perunalimppu

Ainekset

  • voita100 g
  • sokeria1 dl
  • ruislimppujauhetta1 dl
  • perunalimppujauhetta1 dl
  • vehnäjauhoja1 ½ dl
  • kotimaisia omenoita400 g
  • sokeria1 dl
  • vaniljasokeria2 tl
  • kanelia1 tl

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää loput ainekset ja nypi massa muromaiseksi massaksi.
  2. Limppujauhot crumbletaikinaan Murenna limput uuninpellille pieneksi muruksi ja kuivata ne 100 asteisessa uunissa. Jauha muruset tehosekoittimessa jauhoksi.
  3. Poista omenoista siemenkodat, tee omenasta 2 x 2 cm kuutiota. Laita loput ainekset kulhoon ja sekoita hyvin, jotta maut ovat tasaisesti omenapaloissa.
  4. Laita omenakuutiot uunivuokiin ja lisää crumble murut omenoiden päälle. Paista 175 asteessa 20-30 minuuttia. Herkuttele vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
  5. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu