Ruis-Reuben

Klassikkoleipä taipuu upeasti myös Maalaisruislimpusta. Lihaisan Reubenin makumaailmaan kuuluu reilusti suolalihaa, voimakasta juustoa, thousand island kastiketta, sekä hapankaalia. Koko komeus saa rapean ruisleivän ympärilleen ja leipää paistettaessa juusto sulaa herkullisesti täytteiden päälle.

  • Iltapala
  • Maalaisruislimppu
  • Välipala

Ainekset

  • Maalaisruislimppua4 siivua
  • Gruyere juustoa40 g
  • thousand island kastiketta4 tl
  • suolalihaa8-10 siivua
  • hapankaalia3 rkl
  • öljyä paistamiseen2 rkl

Valmistusohjeet

  1. Voitele öljyllä ruisleipäsiivut ja nostele öljytty pinta lautasta vasten. Voitele leivät thousand island kastikkeella ja jätä kaksi siivua kansiksi.
  2. Pohjasiivuille kootaan täytteet, ensin juusto, sitten hapankaali juuston päälle ja suolaliha hapankaalin päälle.
  3. Nosta kansi suolalihan päälle ja paista leipä kevyesti öljytyllä grillin parilalla tai halutessasi paistinpannulla (noin minuutti per leivän puoli). Kääntäessäsi leipää, laita kupu tai kansi leivän päälle, niin juusto sulaa hyvin ja muut täytteet lämpenevät sopivasti.
  4. Herkuttele suolakurkun kanssa tai sellaisenaan.

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

LISÄÄ RESEPTEJÄ MAALAISRUISLIMPUSTA