Parsaleipä

Parsakauden makunystyröitä herättää parsapikkelssi, parmankinkku, kermainen munakokkeli, joiden seuraan sopii täydellisesti makeahko perinteisellä tavalla valmistettu perunalimppu! Resepti on sopiva jopa ateriaksi!

  • Pääruoka
  • Perunalimppu

Ainekset

1 annos
  • nippua vihreää tankoparsaa½
  • väkiviinaetikkaa1 dl 
  • vettä1 dl 
  • sokeria½ dl 
  • hienonnettua merisuolaa1 tl 
  • kevätsipulin varsia2 kpl 
  • Valkopippuria myllystä
  • nippua vihreää tankoparsaa½
  • väkiviinaetikkaa1 dl 
  • vettä1 dl 
  • sokeria½ dl 
  • hienonnettua merisuolaa1 tl 
  • kevätsipulin varsia2 kpl 
  • Valkopippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Kuori parsa hyvin ja paloittele se n. 1 cm kokoisiksi paloiksi. Valmista marinadi sekoittamalla etikka, vesi ja mausteet keskenään. Lisää parsat pikkelssiliemeen, sekä ohueksi pilkottu kevätsipuli, anna makuuntua 15 minuuttia.
  2. Sekoita kaikki aineet kulhossa keskenään. Sekoita munamassaa pannulla, kunnes se alkaa hyytymään. Munakokkeli on valmista tarjoiltavaksi.
  3. Tarjoile parsapikkelssi perunalimpun päällä, kera munakokkelin, tuorepinaatin ja parmankinkun!
  4. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu