Pannacotta on jälkiruokien klassikko, herkku tulee Italiasta ja tarkoittaa keitettyä kermaa. Nyt jälkiruoka maustetaan vaniljan lisäksi puutarhan mauilla ja tarjoillaan rapean ruislimppumurusen kera sekä raikkaiden marjojen kera.
Jälkiruoka
Maalaisruislimppu
Munaton
Jaa:
Ainekset
liivatelehteä1 ½
vispikermaa4 dl
kevytmaitoa2 dl
vaniljatanko1
sokeria½ dl
hunajaa25 ml
mäkimeiramin lehtiä6 kpl
sitruunankuorta⅓
Uotilan ruislimppua1 pkt
ruislimppujauhoja5 rkl
tomusokeria2 rkl
voita25 g
Valmistusohjeet
Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Kaada nesteet kattilaan yhdessä halkaistun vaniljatangon kanssa. Kiehauta nesteet ja lisää sitruunankuori, sokeri, hunaja sekä mäkimeiramin lehdet. Keitä hiljalleen 5 min ja lisää pehmennyt liivate kuumaan panna cotta massaan.
Anna sen jälkeen panna cottan makuuntua kattilassa 15 min. Siivilöi ja jäähdytä jääkaapissa, kunnes massa alkaa jähmettyä, kaada panna cotta annosmaljoihin.
Murusta ruislimppu mahdollisimman pieneksi muruksi uuninpellille ja kuivata leipämurut 100°C, kunnes murut ovat kuivia. Jauha murut tehosekoittimessa jauheeksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi kattilassa ja kaada se kuiviin aineisiin. Murunen on valmista nautittavaksi.