Pääsiäisen lammasleipä

Lammas on perinteisesti yksi pääsiäisen herkuista. Makeahko perunalimppu suorastaan vaati päästä pääsiäisen makupalettiin. Herkullinen pinjansiemenkastike kruunaa kokonaisuuden täydellisesti.

  • Alkuruoka
  • Perunalimppu
  • Välipala

Ainekset

  • pinjansiemeniä50 g 
  • öljyä½ dl 
  • sokeria2 tl 
  • hienoa merisuolaa½ tl 
  • omenaviinietikkaa½ dl 

Valmistusohjeet

  1. Voitele perunalimppuviipaleet mascarpone tuorejuustolla ja laita pinjansiemenkastiketta n. 1 rkl sen päälle. Mascarponen maku tuo täyteläistä pehmeyttä makupalettiin. Laita lampaanpaistiviipaleet seuraavaksi ja lisäksi vielä pinjansiemenkastikkeessa marinoidut salaatit kruunaamaan evästä. Voit halutessasi koristella leivät vielä kuivatuilla hedelmillä ja pähkinöillä.
  2. Sekoita pinjansiemenet ja öljy tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää mausteet ja omenaviinietikka. Marinoi kastikkeella pikkusalaatit ja nostele ne lampaanpaistin päälle.
  3. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu