Herkkusuiden nyhtöleipä

Nyhtöleipä on täydellinen joulunajan hävikkiresepti herkkusuille. Käpertykää joulunpyhinä porukalla ihanaan kasaan sohvalle, laittakaa leffa pyörimään ja nauttikaa yhdessä. Yhtä hyvin nämä leivät sopivat kuohuviinin kera uudenvuoden yöpalaksi.  
Leivät voit valmistaa mistä tahansa pääraaka-aineesta mutta erityisesti joulukinkun – tai kalkkunan rippeet tuunattuna meheväksi nyhtökinkuksi toimii! Nämä leivät tuovat veden kielelle ja mikä parasta; valmistus on nopeaa ja helppoa!

  • Iltapala
  • Joululimppu
  • Välipala

Ainekset

  • Uotilan joululimppua Paketti
  • kinkkua (nyhdettynä)1 kg
  • bbq-kastiketta3,5 dl
  • Salaattisekoitusta
  • kokonaista suolakurkkua2
  • cheddar -juustoa100 g
  • chilimajoneesia tai muuta mieluisaa majoa2 rkl
  • Versoja koristeluun

Valmistusohjeet

  1. 1. Revi kinkku käsin pieniksi nyhtösuikaleiksi.
  2. 2. Sekoita kinkun joukkoon bbq-kastike. Tärkeintä on, että, että koko komeus on selvästi kostean mehevää ennen uuniin pujahtamista. Suositus: Smoky hickory -tyyppinen savua ja makeutta sisältävä kastike tuo maut parhaiten pintaan.
  3. 3. Paahda kinkkua 220-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Sekoita välissä ja paahda vielä toiset 10 minuuttia, kunnes pinta on hieman rapea ja paahtuneen karamellisoitunut.
  4. 4. Sitten itse asiaan. Aloitetaan leivän kokoaminen lisäämällä leivän päälle chilimajoneesia, salaattisekoitusta ja ah, niin ihanaa cheddar -juustoa. Lisää näihin bileisiin vielä nyhtökinkku ja suolakurkku. Koristele halutessasi versoilla. Nauti välittömästi!

Leipäsuositus

Joululimppu

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

LISÄÄ RESEPTEJÄ