Muikkuleipä

Muikkuleipä

Viikonlopun voileipävinkki toimii esimerkiksi saunapalana oikein hyvin. Friteeratut muikut maistuvat varmasti maalaisruislimppuviipaleen kanssa!

  • Iltapala
  • Maalaisruislimppu

Ainekset

10 annosta
  • keitettyä kananmunaa5 kpl 
  • shalottisipulia pilkottuna½ dl 
  • ruohosipulia pilkottuna½ dl
  • tilliä pilkottuna⅓ dl 
  • turkkilaista jugurttia½ dl 
  • täysmajoneesia¾ dl 
  • sitruunan kuori½ 
  • Suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Sekoita pilkotut ainekset keskenään ja raasta sitruunankuori joukkoon. Lisää jugurtti ja majoneesi. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.
  2. Laita rucolaa tai salaattia ruislimppuviipaleen päälle ja sitten reilusti täytettä.
  3. Kokoa viimeiseksi friteerattuja muikkuja täytteen päälle, varaa näitä 2-3 kpl/voileipä. Koristele tillillä ja sitruunalla.
  4. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu