Maksamakkaraleipä

Maksamakkaraleipä on varmasti monelle tuttu ja monesti tomaatti löytääkin sen makupariksi. Yksinkertaisella tomaattisipulisalaatilla saa maksamakkaraleivänkin uudelle tasolle. 

  • Aamupala
  • Iltapala
  • Maalaisruislimppu
  • Välipala

Ainekset

  • tomaatti1
  • kevätsipulinvarsi1
  • rypsiöljyä1 rkl
  • sokeria½ tl
  • rouhaisua suolaa myllystä 2–3
  • rouhaisua mustapippuria myllystä 3
  • Maalaisruislimppua 4 siivua
  • maksamakkarasiivuja (2-3 siivua per leipä)8–12 kpl
  • tomaattisipulisalaattian. 1,5 rkl per leipä
  • Voita leipien voiteluun
  • Tarjoiluun salaatinversoja tai yrttejä esim. lehtipersiljaa ja ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Kuutio tomaatti pieniksi kuutioiksi ja laita kuutiot kulhoon. Pilko kevätsipuli ohuiksi siivuiksi ja lisää tomaattikuutioiden joukkoon. Lisää öljy ja mausteet, sekoita ainekset lusikalla keskenään. Tarkista maku.
  2. Paahda ruislimppuviipaleet leivänpaahtimessa. Voitele leipäsiivut voilla. Nostele maksamakkarasiivut leipäsiivujen päälle. Jaa tomaattisipulisalaatti leiville ja koristele halutessasi yrteillä. Sitten vain nauttimaan!

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

LISÄÄ RESEPTEJÄ MAALAISRUISLIMPUSTA