Maailman paras munavoi

Munavoi on suomalainen perinneruoka ja se sopiikin erityisen hyvin myös ruislimpun kaveriksi. Mikä tekee munavoista erityisen hyvän, on muutama täsmävinkki: voin vaahdottaminen, suola ja täydellisesti keitetyt kananmunat. Tämän reseptin avulla hurmaat varmasti munavoin ystävät

  • Aamupala
  • Alkuruoka
  • Iltapala
  • Juhla
  • Maalaisruislimppu
  • Välipala

Ainekset

  • Normaalisuolaista voita100 g
  • Keitettyä kananmunaa4 kp
  • Hienoa merisuola¾ t
  • Rypsiöljyä3 rkl
  • kevätsipulin vartta pilkottuna (ei välttämätön)3 rkl
  • Uotilan Maalaisruislimppua tai Saaristolaislimppua

Valmistusohjeet

  1. Keitä ensin kananmunat. Laita kananmunat kattilaan, niin että ne juuri jää veden alle. Keitinveteen kannattaa laittaa 1-2tl suolaa, tämä pitää kuoren paremmin ehjänä keittämisen ajan. Aloita ajanottaminen, kun vesi alkaa kiehua, keitä 6 minuuttia, jotta kananmuna on täydellisen pehmeä vielä keskeltä. Kaada kuuma vesi pois, anna kananmunien kuoren kuivua ja täytä sitten kattila kylmällä vedellä.
  2. Jätä kananmunat jäähtymään kylmään veteen n.10 minuutiksi. Vaahdota tällä aikaa voi, laita pieniksi kuutioiksi paloiteltu voi kulhoon suolan kanssa ja vaahdota sähkövatkaimella noin 3-4minuutin ajan. Sekoita myös rypsiöljy joukkoon huolella.
  3. Kuori kananmunat kopauttamalla kananmunaa kauttaaltaan pöytää vasten ja irrota kuori varovasti. Muussaa kananmunat pienehköksi haarukalla lautasta vasten, tai munaleikkurilla siten että niistä tulee pieniä kuutioita. Sekoita ne voin joukkoon. Lisää samalla myös kevätsipulin vaaleaa vartta ohueksi pilkottuna, tämä tuo ihanaa rapeutta ja lisämakua munavoihin.
  4. Sekoita ainekset hyvin, voitele ruislimppuviipaleet munavoilla, munavoi sopii myös saaristolaisleivän kanssa erinomaisesti!
  5. Mikäli voita jää vielä seuraavaankin kertaan, säilytä se ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

LISÄÄ RESEPTEJÄ MAALAISRUISLIMPUSTA