Levitelauta

Levitelauta on kätevä tapa tarjoilla vaihtoehtoja leivälle, vähän niin kuin dippailun muodossa. Mukavaa vaihtelua perinteisen voin sijaan saa esimerkiksi avokadolevitteellä ja tuorejuustolla. Tämä sopii hyvin nautittavaksi, vaikka kotileffaillassa.

  • Perunalimppu
  • Välipala

Ainekset

  • avokado (iso)1 kpl
  • sitruunamehua1 rkl
  • hienoa merisuolaa¾ tl
  • mustapippuria myllystä1-2 rouhaisua
  • maustamatonta tuorejuustoa (esim.Philadelphia)150 g
  • Uotilan perunalimppua5 siivua
  • Uotilan Saaristolaisleipää5 siivua

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin avokadolevite, halkaise avokado veitsellä puoliksi ja koverra vihreä avokadon liha lusikalla syvälle lautaselle, poista samalla myös avokadonsiemen. Muussaa avokado haarukalla sileäksi tahnaksi ja mausta se sitruunamehulla, sekä suolalla ja mustapippurilla. (säilytä tahnaa ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa sen aikaa, kunnes muu reseptivalmistelu on tehty).
  2. Levitä avokadotahnaa ja tuorejuustoa isolle lautaselle tai laudalle lusikalla. Laita leipäviipaleet levitteiden viereen ja tarjoile halutessasi oliivien sekä pikkelöidyn valkosipulin kanssa. Lisää makumaailmaa saat myös yrttiöljyllä, jonka voit valmistaa hyvin edellisenä päivänä.

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

LISÄÄ RESEPTEJÄ PERUNALIMPUSTA