Tomaattikauden ollessa parhaimmillaan kannattaa tomaatteja käyttää monipuolisesti. Herkulliset tomaattileivät syntyvät yrttiöljyllä marinoiduista tomaateista ja Uotilan Lapin Puikulaperunaleivästä.
Aamupala
Alkuruoka
Iltapala
Lapin Puikulaperuna
Välipala
Jaa:
Ainekset
Lapin Puikulaperunaleipää4 siivua
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadephia)4 rkl
kirsikkatomaatteja12 kpl
yrttiöljyä (resepti alla)4 rkl
oliiviöljyä (extra virgin)3 dl
basilikaa2 ruukkua
lehtipersiljaa1 ruukku
viinisuolaheinää1 ruukku
hienoa merisuolaa2 tl
Valmistusohjeet
Valmista ensin yrttiöljy. Leikkaa yrtit saksilla yrttiruukuista pois ja huuhtaise ne kylmällä vedellä, painele talouspaperin sisällä kuivaksi. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä noin minuutin, jotta yrttiöljystä tulee tasaista. (Voit tehdä yrttiöljyn myös sauvasekoittimella, korkea reunaisessa astiassa).
Paloittele kirsikkatomaatit puoliksi ja laita ne kulhoon yhdessä yrttiöljyn kanssa, nostele lusikalla tomaatteja, sen verran että yrttiöljy sekoittuu hyvin.