Kesäinen tomaattileipä

Tomaattikauden ollessa parhaimmillaan kannattaa tomaatteja käyttää monipuolisesti. Herkulliset tomaattileivät syntyvät yrttiöljyllä marinoiduista tomaateista ja Uotilan perunalimpusta.

  • Aamupala
  • Alkuruoka
  • Iltapala
  • Perunalimppu
  • Välipala

Ainekset

  • Uotilan perunalimppua4 siivua
  • maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadephia)4 rkl
  • kirsikkatomaatteja12 kpl
  • yrttiöljyä (resepti alla)4 rkl
  • oliiviöljyä (extra virgin)3 dl
  • basilikaa2 ruukkua
  • lehtipersiljaa1 ruukku
  • viinisuolaheinää1 ruukku
  • hienoa merisuolaa2 tl

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin yrttiöljy. Leikkaa yrtit saksilla yrttiruukuista pois ja huuhtaise ne kylmällä vedellä, painele talouspaperin sisällä kuivaksi. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä noin minuutin, jotta yrttiöljystä tulee tasaista. (Voit tehdä yrttiöljyn myös sauvasekoittimella, korkea reunaisessa astiassa).
  2. Paloittele kirsikkatomaatit puoliksi ja laita ne kulhoon yhdessä yrttiöljyn kanssa, nostele lusikalla tomaatteja, sen verran että yrttiöljy sekoittuu hyvin.
  3. Paahda perunalimppuviipaleet. Voitele leipäviipaleet tuorejuustolla (1 rkl/leipä).
  4. Nostele tomaatit tuorejuuston päälle. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi paahdettujen auringonkukansiementen kanssa.

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

LISÄÄ RESEPTEJÄ PERUNALIMPUSTA