Hirvipata

Hirvipata

Lapin Puikulaperuna on herkullinen kaveri hirvipadan kanssa. Se on loistava lisuke juurikin pataruokien kaverina. Tässäpä oivallinen resepti nyt isänpäivään!

  • Juhla
  • Lapin Puikulaperuna
  • Munaton
  • Pääruoka

Ainekset

  • voita25 g 
  • sipuli
  • sokeria2 rkl 
  • hirven palapaistia (pieneksi pilkottuna)500 g 
  • porkkanaa pieneksi pilkottuna
  • valkosipulinkynttä3-4 kpl 
  • tomaattia pieneksi pilkottuna150 g 
  • vettä (ja lisää nesteen haihtuessa)5 dl 
  • laakerinlehteä
  • maustepippuria10 kpl 
  • kuminaa1 tl 
  • kanelitanko
  • rosmariinin oksaa
  • riista- tai lihafondia½ dl 
  • demi glace -kastikepohjaa2 dl 
  • Tarvittaessa hienoa merisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Pilko sipuli pieniksi paloiksi ja ruskista ne voin kanssa pannulla. Lisää sokeri ja anna sen paahtua. Lisää sitten pieneksi pilkottu hirvenpalapaisti pannulle ja ruskista liha kunnolla ruskeaksi.
  2. Lisää loput vihannekset pannulle ja sekoita hyvin. Lisää lämmin vesi ja loput mausteet pata-aineksiin. Lämmitä kuumaksi ja laita pataan, pata kannen kanssa 150 asteiseen uuniin.
  3. Hauduta uunissa useampi tunti (n. 2½-3 h, kuten karjalanpaistiakin). Lihaa kypsytetään pitkään, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman murea.
  4. Kypsytyksen aikana, lisää tarpeen mukaan kuumaa nestettä pataan, sillä sitä haihtuu padasta jonkin verran pois.
  5. Maista maut ennen tarjoilua ja mausta tarvittaessa vielä suolalla. Tarjoile pata paahdettujen kauraleipäviipaleiden ja smetanan kanssa.
  6. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Lapin Puikulaperuna

LISÄÄ RESEPTEJÄ LAPIN PUIKULAPERUNASTA

KOKEILE MYÖS NÄITÄ