Hampurilainen

Hyvä leipä, pihvi, kastike ja muutama varma lisuke on hyvän hampurilaisen salaisuus ja silloin niitä voi helposti syödä useammankin. Tämän hampurilaisen voit hyvin tehdä saaristolaislimppua käyttäen tai ruishampurilaiseksi ruislimppua käyttäen. Esivalmistele lisukkeet ennen kuin pihvit on paistettu ja hampurilaiset on tarkoitus tarjoilla. 

  • Maalaisruislimppu
  • Pääruoka
  • Saaristolaislimppu

Ainekset

  • rotukarjan jauhelihaa (12–17%)300 g
  • rypsiöljyä5 rkl
  • suolaa1 tl
  • paprikajauhetta1 tl
  • valkosipulinkynttä tai valkosipulimurskaa (Valkoliekki)1 tl
  • mustapippuria myllystä6 rouhaisua
  • öljyä paistamiseen
  • täysmajoneesia1 dl
  • sambal oleik chilitahnaa1,5 tl
  • paprikajauhetta0,5 tl
  • sinappia
  • suolakurkkusiivuja
  • salaatinlehtiä
  • hampurilaispihvejä4 kpl
  • cheddarjuustosiivuja
  • ohuita tomaattisiivuja
  • chilimajoneesia
  • Maalaisruislimppu- tai Saaristolaislimppuviipaleita8 kpl

Valmistusohjeet

  1. Hampurilaispihvit:
  2. 1. Laita jauheliha kulhoon ja sekoita öljy käsin joukkoon (öljy mehevöittää jauhelihaa huomattavasti ja helpottaa myös paistamista). Sekoita joukkoon murskatut valkosipulinkynnet tai valmis valkosipulimurska ja mausteet.
  3. 2. Muotoile massasta neljä isoa lihapullaa ja painele käsin noin 1 cm paksuiksi litteiksi pihveiksi. Paista kuumalla pannulla öljyn kanssa, noin minuutti per puoli. Paista pihvit vasta kun muut hampurilaislisukkeet on esivalmisteltu ensin.
  4. Chilimajoneesi:
  5. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai chilitahnaa.
  6. Hampurilaiset:
  7. 1. Esivalmistele lisukkeet ennen kuin pihvit on paistettu ja hampurilaiset on tarkoitus tarjoilla. Siivuta tomaatit, suolakurkut ja tee chilimajoneesi, sekä pese salaatinlehdet.
  8. 2. Kun tarvikkeet ovat valmiina voit aloittaa pihvien paistamisen ja leipien paahtamisen. Paahda leipäviipaleet kevyesti öljytyllä paistinpannulla tai grillissä parilalla. Paahda noin minuutti per puoli.
  9. 3. Nostele leipäviipaleet leikkuulaudalle ja kokoa hampurilaiset laittamalla leipäviipaleen päälle ensin sinappia ja suolakurkkusiivut, nosta salaatinlehti päälle. Nosta pihvi ja juustosiivu hampurilaisen päälle, sitten tomaattisiivut ja chilimajoneesi. Viimeisenä vielä paahdettu leipäsiivu. Sitten vain herkuttelemaan.

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

LISÄÄ RESEPTEJÄ RUISLIMPUSTA