Uudet perunat Uotilan tapaan

Resepti

Uudet perunat ovat jokavuotinen herkku, jotka perinteisesti syödään kalan kanssa. Leivän kanssa siitä voi tehdä helppoa matkaevästä tai piknik-herkkua!

Perunasalaatti

½ kg keitettyjä uusia perunoita
1 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
½ punttia ruohosipulia
hienoa merisuolaa
(1-2 tl sokeria)

Viipaloi keitetyt uudet perunat kulhoon. Lisää oliiviöljy ja mausteet, kääntele viipaleita marinadissa. Pilko ruohosipuli pieneksi ja lisää joukkoon. Anna maustua vähintään tunnin. Nostele salaatti limppuviipaleiden päälle. Ruislimpun päälle suosittelemme perunasalaatin lisäksi avomaankurkkuviipaletta, sekä graavilohta ja perunalimpun päälle sopii silli sekä smetana.

Maukkaita hetkiä!

Resepti ja kuva: Tekla Wannas 

Limppusuosituksemme
Perunalimppu, Ruislimppu