Tomaatti-sipulisalaatti Uotilan tapaan

Resepti

Syksy on sadonkorjuun vuoksi täynnä maukkaita makuja. Tässä klassinen tomaatti-sipulisalaatti Uotilan tapaan.

Tomaatti-sipulisalaatti

1 ½ dl tomaattia kuutioituna
1 dl vuohen GR juustoa tai vahvaa emmentalia kuutioituna
½ dl punasipulia pieneksi kuutioituna
1 tl oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
suola ja mustapippuria
(voita leipien voiteluun)

Sekoita kaikki kuutioidut ainekset keskenään oliiviöljyn kanssa. Mausta sitruunamehulla ja tarvittaessa suolalla, sekä ripauksella sokeria mikäli tomaatit eivät ole kovin makeita. Rouhi reilusti mustapippuria joukkoon. Voitele paahdettu ruislimppuviipale voilla ja nostele salaatti limppuviipaleen päälle. Herkku on valmista nautittavaksi! Koristeluun voit käyttää ruiskukan terälehtiä.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Ruislimppu