Ruislimppua vuohenjuustolla ja kanalla

Resepti

Ruislimppu on maukas ja proteiinipitoinen vaihtoehto lämpimille voileiville. Yhdessä vuohenjuuston ja kanan kanssa siitä saa oivan lounaan tai ruokaisan välipalan.

Ruislimppua vuohenjuustolla ja kanalla

6 viipaletta ruislimppua
2 kpl kypsiä kananrintafileitä
12 tomaattiviipaletta
12 vuohenjuustoviipaletta
Yrttiöljyä

Laita leipäviipaleet leivinpaperinpäälle uunipellille. Penslaa viipaleet yrttiöljyllä ja tee ensimmäinen kerros viipaloiduista kananrintafileistä leivän päälle. Tee toinen kerros tomaattiviipaleista ja penslaa ne yrttiöljyllä. Laita n. 1 cm paksu vuohenjuustoviipale päällimmäiseksi ja penslaa yrttiöljyllä kauniimman pinnan saamiseksi, ripottele auringonkukansiemeniä päälle. Laita leivät uunin ylätasolle 220 asteeseen noin 10-15 minuutiksi, leivät ovat valmiit kun vuohenjuusto ruskistuu pinnalta kauniin väriseksi. Tarjoile leivät rucolan tai muun salaatin kanssa.

Yrttiöljy

1 puntti persiljaa
1 ruukku basilikaa
1 dl auringonkukkaöljyä
1 dl oliiviöljyä
2-2 ½ tl merisuolaa
mustapippuria

Laita yrttien lehdet ja auringonkukkaöljy tehosekoittimeen ja pyöritä se tasaiseksi massaksi. Lisää oliiviöljy joukkoon pyöritä massaa vielä hetki ja baseeraa massa siivilän läpi sekoituskulhoon. Sekoita mausteet hyvin sekaisin, yrttiöljy on käyttövalmista. Yrttiöljy säilyy jääkaapissa ainakin viikon ja sitä voi käyttää myös lihan ja kasvisten maustamiseen grillatessa.

Vinkki! Uunin sijasta voi leivät valmistaa myös grillin ylävastuksilla, laita leivät tuolloin folion päälle tai grillinkestävään astiaan.

Resepti ja kuvat: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Ruislimppu