Ruiskermakakku

Resepti

Tämä yllättävä ja superherkullinen ruisleivästä tehty makea kakku hurmaa äitien sydämet. Tämä resepti kannattaa kokeilla.

Ruiskermakakku Äitien kunniaksi

Ruiskakkupohja
100g Uotilan Maalaisruislimppu raastettuna
3 rkl fariinisokeria
3 rkl sokeria
2 kananmunaa
½ dl suklaata (Fazerin sininen)
½ dl rouhittuja manteleita

Kermarahkatäyte
2 dl kermaa
½ dl rasvaton maitorahka
2 tl sokeria

½ dl mansikkahilloa

Koristeluun
Tuoreita mansikoita
Kiwi hedelmää

Raasta ruisleipä ja paahda se fariinisokerin kanssa pannulla. Kaada kulhoon jäähtymään ja sekoita leivinjauhe. Erota munat. Vispaa valkuaiset tavallisen sokerin kanssa vaahdoksi. Sekoita vispattu vaahto ruis-sokeriseokseen. Lisää keltuaiset ja raastettu suklaa sekä rouhittu manteli.

Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 min. Ota kakkupohja uunista ja anna jäähtyä n. 2 h.

Leikkaan kakkupohja kahteen osaan. Kostuta alimmainen pohja sokerivedellä ja täytä mansikkahillolla ja kermarahkalla (puolet määrästä). Lisää toinen pohja. Kostuta, lisää mansikkahillo ja loput rahkatäytteestä.

Koristele kakku mielesi mukaan esimerkiksi mansikoilla ja kiwillä. Voit halutessasi raastaa suklaata koristeeksi.

Resepti ja kuva: Thomas S.

Limppusuosituksemme
Ruislimppu