Parsaleipä

Resepti

Parsakauden makunystyröitä herättää parsapikkelssi, parmankinkku, kermainen munakokkeli, joiden seuraan sopii täydellisesti makeahko perinteisellä tavalla valmistettu perunalimppu! Resepti on sopiva jopa ateriaksi!

Parsaleipä

½ nippua vihreää tankoparsaa
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
½ dl sokeria
1 tl hienonnettua merisuolaa
2 kpl kevätsipulin varsia
valkopippuria myllystä

Kuori parsa hyvin ja paloittele se n. 1 cm kokoisiksi paloiksi. Valmista marinadi sekoittamalla etikka, vesi ja mausteet keskenään. Lisää parsat pikkelssiliemeen, sekä ohueksi pilkottu kevätsipuli, anna makuuntua 15 minuuttia.

Munakokkeli

2 kananmunaa
1 ½ dl vispikermaa
¾ tl hienonnettua merisuolaa

Sekoita kaikki aineet kulhossa keskenään. Sekoita munamassaa pannulla, kunnes se alkaa hyytymään. Munakokkeli on valmista tarjoiltavaksi.

Tarjoile parsapikkelssi perunalimpun päällä, kera munakokkelin, tuorepinaatin ja parmankinkun!

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Perunalimppu