Panna Cotta ja ruislimppumurunen

Resepti

Panna Cotta on jälkiruokien klassikko, herkku tulee Italiasta ja tarkoittaa keitettyä kermaa. Nyt jälkiruoka maustetaan vaniljan lisäksi puutarhan mauilla ja tarjoillaan rapean ruislimppumurusen kera sekä raikkaiden marjojen kera.

Panna Cotta

1 ½ liivatelehteä
4 dl vispikermaa
2 dl kevytmaitoa
1 vaniljatanko
½ dl sokeria
25 ml hunajaa
6 kpl mäkimeiramin lehtiä
⅓ sitruunankuorta

Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Kaada nesteet kattilaan yhdessä halkaistun vaniljatangon kanssa. Kiehauta nesteet ja lisää sitruunankuori, sokeri, hunaja sekä mäkimeiramin lehdet. Keitä hiljalleen 5 min ja lisää pehmennyt liivate kuumaan panna cotta massaan. Anna sen jälkeen panna cottan makuuntua kattilassa 15 min. Siivilöi ja jäähdytä jääkaapissa, kunnes massa alkaa jähmettyä, kaada panna cotta annosmaljoihin.

Ruislimppumurunen

1 pkt Uotilan ruislimppua

Murusta ruislimppu mahdollisimman pieneksi muruksi uuninpellille ja kuivata leipämurut 100°C, kunnes murut ovat kuivia. Jauha murut tehosekoittimessa jauheeksi.

5 rkl ruislimppujauhoja
2 rkl tomusokeria
25 g voita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi kattilassa ja kaada se kuiviin aineisiin. Murunen on valmista nautittavaksi.

Resepti ja kuvat: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Ruislimppu