Kesäkeitto perunalimppukrutongeilla

Resepti

Kesäkeitto kuuluu kesän parhaimpiin herkkuihin. Keitto valmistetaan tuoreista vihanneksista jolloin vihannesten maku on täyteläisimmillään. Klassikkoa nautitaan nyt maukkaasti perunalimppukrutonkien kera!

25 g voita
500 g uusia perunoita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ l kanalientä (tai 2 kpl kana- tai kasvisliemikuutiota)
200 g kukkakaalinnuppuja
200 g porkkanaa
2 dl herneitä
2-3 tl merisuolaa
valkopippuria
2 dl kuohukermaa
(1 rkl vehnäjauhoja)

Laita kattilaan voi ja freesaa hienonnetut sipulit. Lisää joukkoon paloitellut uudet perunat ja hienonnettu valkosipuli. Kaada kanaliemi kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia ennen kuin lisäät loput kasvikset keittoon. Huomioi, että kaikki vihannekset ovat juuri keitinvedenpinnan alapuolella. Vihannesten ollessa lähes kypsiä lisää kerma ja mausteet.

Vinkki! Mikäli haluat suurustaa keittoa sekoita vehnäjauhoja kylmään veteen ja lisää suuruste ohuena nauhan keittoon, koko ajan sekoittaen.

Perunalimppukrutongit

⅓ pakettia Uotilan perunalimppua

Leikkaa limpusta pieniä leipäkuutioita. Laita leipäkuutiot pellille, 80 asteeseen noin tunniksi, kunnes ovat rapeita. Jäähdytä krutongit ja tarjoile kesäkeiton päällä.

Resepti ja kuvat: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Perunalimppu