Kauraleipätikut ja tulinen porkkanakeitto

100 % Kauraleipä on lempeän täyteläinen ja ihanan makoisa herkku. Kauraleipäviipaleista saakin nopeaa herkkua keittojen kanssa, yhdistelmä lämmittää mukavasti alkuvuotta!

  • 100% Kauraleipä
  • Keitto
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Munaton

Ainekset

  • porkkanoita½ kg 
  • sipuli
  • valkosipulinkynttä2-3 
  • voita1 rkl 
  • kookosmaitoa2 dl 
  • Sambal oleik chilitahnaa2-3 tl 
  • kanalientä4 dl 
  • (hienoa merisuolaa ja pippuria)

Valmistusohjeet

  1. Kuori sipulit ja porkkanat. Paloittele ja freesaa niitä hetki voin kanssa kattilassa. Lisää vettä juuri sen verran, että kasvikset juuri peittyvät. Kaada joukkoon kookosmaito ja keitä kunnes kasvikset ovat hyvin pehmenneet. Soseuta keitto, ohenna kuumalla kanaliemellä. Mausta keitto chilitahnalla sekä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
  2. Voitele hyvin paahdetut kauraleipätikut voilla tai tuorejuustolla ja nauti ne keiton kanssa, jonne niitä on ihana dippailla!
  3. Vinkki! Mikäli keitosta tuli makuusi liian tulista, voi makua pehmentää lisäämällä kookosmaitoa tai kermaa. Keiton voi myös tehdä ilman chiliä, jolloin kookosmaidon voi korvata kokonaan kermalla.
  4. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan 100% kauraleipä pakkauskuva

100% Kauraleipä