Metsästäjän leipä

Syksyiset ilmat ovat saapuneet ja eväänkin pitää olla tuolloin monipuolinen. Nyt nautitaan maukkaasti syksyn metsäsienistä.

  • Pääruoka
  • Perunalimppu

Ainekset

  • sipuli
  • valkosipulinkynsi
  • voita3 rkl 
  • metsäsieniä250 g 
  • vehnäjauhoja1 rkl 
  • kuohukermaa2 dl 
  • paistijauhelihaa400 g 
  • kananmuna
  • hienoa merisuolaa2 tl 
  • sipuli
  • Reilusti mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Paista pilkotut sipulit ja renssatut sienet pannulla voin kanssa. Siirrä pannu levyltä pois, ripottele vehnäjauhot sienien päälle ja sekoita hyvin. Siirrä pannu takaisin lämmölle ja sekoita hyvin.
  2. Kun vehnäjauho alkaa selkeästi kypsyä, lisää kerma nauhana pannulle kokoajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta muhennos lopuksi hienolla merisuolalla ja mustapippurilla.
  3. Paista hienonnettu sipuli pannulla voinokareen kanssa ja jäähdytä. Vaivaa jauheliha ja jäähtynyt sipuli sekä muut ainekset tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta isoja lihapullia ja painele ne pihveiksi. Paista pihvit ruskeiksi voin kanssa pannulla.
  4. Nostele paistettu pekoni perunalimppuviipaleiden päälle. Kokoa loput leivästä siten, että pihvi tulee seuraavaksi ja metsäsienimuhennos päälle. Ei muuta kuin herkuttelemaan! Halutessasi voit keittää lisukkeeksi parsakaalta, jolloin annos käy esimerkiksi lounaasta.
  5. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu