Lohitartar-suupalat raikkaan kaalisalaatin kera

Lohitartar-suupalat raikkaan kaalisalaatin kera

Lohitartar graavilohesta ja kylmäsavulohesta tarjoillaan Uotilan leivän päällä. Raikas kaalisalaatti tuo keveyttä. Iltojen pimetessä tämä on herkkua!

  • Alkuruoka
  • Juhla
  • Munaton
  • Perunalimppu

Ainekset

  • Uotilan Perunalimppu leipäviipaleita
  • Lohitartar
  • Koristeluun jääsalaattia, punasipulia ja tuoretta timjamia
  • Tarjoile raikkaan kaalisalaatin kera
  • 150 g graavilohta
  • 150 g kylmäsavustettua lohta
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 iso punasipuli
  • 120 g smetanaa
  • mustapippuria
  • suolaa tarvittaessa
  • ½ dl raastettua punakaalia
  • ½ dl raastettua keräkaalia
  • 3 rl hienoksi kuutioitua punasipulia
  • ½ dl ananasmurskaa
  • 1 rl hunajaa
  • 1 rl oliiviöljyä
  • suola ja mustapippuri

Valmistusohjeet

  1. Lohitartar: Silppua sipuli pieneksi.
  2. Leikkaa myös lohet pieneksi silpuksi.
  3. Sekoita kaikki aineet keskenään.
  4. Anna tartarin vetäytyä jääkaapissa. Tarkista maku. Lisää suolaa, jos on tarvetta.
  5. Sekoita kaikki kaalisalaatin ainekset yhteen ja mausta maun mukaan.
  6. Tee muotilla leivästä pieni suupaloja.
  7. Voitele leivät ja asettele pohjalle jääsalaattia.
  8. Pursota lohitartar päälle ja koristele tuoreella punasipulilla ja timjamilla.

Leipäsuositus

Perunalimppu

LISÄÄ RESEPTEJÄ PERUNALIMPUSTA

KOKEILE MYÖS NÄITÄ