Kesäpöydän kuningas

Kesäruoka on ehdottomasti uusien perunoiden lisäksi monenlaiset kalat. Näiden herkkujen kanssa pöytään kuuluu myös hyvä kotimainen leipä. Uotilan perunalimppu onkin loistava valinta kesäherkuille ja kesänpitopöytiin.

  • Alkuruoka
  • Munaton
  • Perunalimppu
  • Salaatti

Ainekset

  • 1 kpl iso avomaankurkku
  • 100 g salaattijuustoa (esim. Valio Eila)
  • 1 dl retiisiä pilkottuna
  • 1 rkl öljyä
  • 10 kpl ruohosipulinkukkia
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuori avomaankurkku ja leikkaa kurkunpäät pois. Halkaise kurkku pitkittäissuunnassa ja poista siemenet lusikalla.
  2. Paloittele samankokoisiksi paloiksi kuin salaattijuustokin. Lisää pilkotut retiisit ja oliiviöljy, mausta salaatti suolalla ja pippurilla.
  3. Lisää ruohosipulin kukinnoista nypityt kukat, ne maustavat hennosti salaattia sipulinmakuiseksi.
  4. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan perunalimppu

Perunalimppu