Rapu Caesar

Resepti

Alkanutta rapukautta voi juhlistaa maukkaasti salaatilla. Uotilan rapu-caesar-salaatti pitää yllään jokirapujen lisäksi tietenkin rapeita kaurakrutonkeja! Tähän salaattiin laitetaan rapeita lehtisalaatteja, sekä tomaattia ja kurkkua vielä kun niiden sesonki on makoisa!

Kauraiset krutongit

5 viipaletta Uotilan KultaKauraa
⅓ dl oliiviöljyä
timjaminoksia
sormisuolaa

Paloittele leipäviipaleet kuutioiksi ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kaada öljyä leipäkuutioiden päälle ja ripottele sormisuolaa sekä pippuria mausteeksi. Sekoita leipäkuutiot hyvin, jotta mausteet ovat tasaisesti. Lisää vielä muutama timjamin oksa. Paista 150 asteisessa uunissa noin 12-15 min tai kunnes ovat kullanruskeita. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Caesar-kastike

65 g anjovisfileitä
3 kpl valkosipulinkynttä
200 g täysmajoneesia
¾ dl parmesanraastetta
2-3 rkl vettä

Soseuta anjovisfileet ja valkosipulinkynnet sauvasekoittimella ja lisää majoneesi sekä parmesanraaste. Sekoita massa tasaiseksi ja ohenna kastiketta tarvittaessa vedellä. Mausta vielä mustapippurilla.

Salaattiin: rapeita salaatteja (kuten romaine, jääsalaatti), tomaattia ja kurkkua, parmesanjuustolastuja ja jokirapuja.

Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Limppusuosituksemme
Kauraleipä