Maapähkinävoileipä ja acaibowl

Maapähkinävoi ja banaani ovat klassinen yhdistelmä riisikakkujen päällä, joten mikset kokeilisi samaa myös Uotilan Superi 100% Kauran kanssa? Acaibowl tuo välipalahetkeen herkullisen tuulahduksen kaukomailta. Idätetyistä jyvistä valmistettu Uotilan Superi 100% Kaura on leipähyllyn trendikkäin uutuus.

Resepti ja kuvat: Johanna H.

  • Superi 100% Kaura

Ainekset

Yhdelle
  • Superi 100% Kauraleipää2 viipaletta
  • Maapähkinävoita (sokeroimaton)2 rkl
  • banaani1 pieni
  • tuoreita marjoja, esim. vadelmapuolikas
  • banaani1
  • vadelmia ja mansikoita pakastimesta2 dl
  • acai-jauhetta2 rkl
  • kauramaitoa0,5 dl
  • tuoreita marjoja, pellavansiemenrouhetta, cashewpähkinöitä Koristeluun:

Valmistusohjeet

  1. Anna maapähkinävoin olla hetki huoneenlämmössä, että se on helpompi levittää. Voitele Uotilan idätetyt kauraleivät maapähkinävoilla.
  2. Pilko banaani ja asettele banaaniviipaleet leipien päälle. Kruunaa makea välipalaleipä tuoreilla marjoilla, esim. vadelmilla. Myös jäiset puolukat sopivat erinomaisesti yhteen maapähkinävoileivän kanssa!
  3. Acaibowl on helppo valmistaa: laita kaikki ainekset blenderiin. Acaibowlin on tarkoitus olla hieman smoothieta paksumpaa, jotta se on helpompi lusikoida kulhosta. Laittamalla marjat jäisinä blenderiin, saat parhaimman koostumuksen! Lisää seokseen tarvittaessa kauramaitoa.
  4. Kun acaibowlin koostumus on sopiva, kaada seos blenderistä kulhoon. Koristele bowl haluamillasi lisukkeilla. Koristeluun sopii esimerkiksi tuoreet marjat, pellavansiemenrouhe ja cashewpähkinät. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana!

Leipäsuositus

Superi 100% Kaura