Kaski Riihiruislimppu

Kaski Riihiruislimppu

Kaski Riihiruislimppu

Uotilan Kaski Riihiruislimppu on leivottu historiaa kunnioittaen vain kolmesta raaka-aineesta; vedestä, jauhoista ja suolasta. Aivan kuten esi-isämme aikoinaan leipoivat!

Kaski Riihiruislimpun hienostunut savuinen maku syntyy leppäpuruissa savustetuista jauhoista. Tässä limpussa on maku tuhansien vuosien takaa.

Puraisemalla palan Kaskea teet makumatkan kauas menneisyyteen

Uotilan Kaski Riihiruislimppu

Fullkornsråglimpa

Lisä- ja säilöntäaineeton, runsaskuituinen, leivinhiivaton ja maidoton

400 g (viipaleita 16kpl/paketti)

Ainesosat

Vesi, täysjyväRUISjauho ja -litiste, riihiRUISjauho (30%) ja jodioitu merisuola.

Leivontaan käytetyistä viljoista on 100 % täysjyväRUISTA.

Ravintosisältö100 g1 viipale (25 g)
Energia851 kj/202 kcal213 kj/50 kcal
Rasvaa1,40,3
joista tyydyttynyttä0,20,05
Hiilihydraatit389,0
josta sokereita0,70,2
Ravintokuitu9,62,4
Proteiini5,51,4
Suola1,00,2

Tuote on maidoton.

Tuote on valmistettu linjalla, missä käsitellään myös muita viljoja.

Hyvinvointia Riihiruislimpusta

Monta hyvää syytä nauttia Uotilan Kaski Riihiruislimpusta.

100% Ruista

Ruista ja sen terveysvaikutuksia on tutkittu laajasti monelta eri kannalta. Rukiin on todettu vaikuttavan ennaltaehkäisevästi mm. diabetekseen, ummetukseen ja erilaisiin syöpiin sekä auttavan laihdutuksessa.

Uotilan Kaski Riihiruislimppu on siis valmistettu perinteisesti vain kokojyvärukiista, vedestä ja ripauksesta jodioitua merisuolaa. Leivontaan käyttämämme jauhot ovat 100 % täysjyväruista.

Perinteistä aitoa ruisleipää!

Lisää ajantasaista tietoa rukiista ja sen terveysvaikutuksista löydät mm. leipätiedotuksen sivuilta (www.leipätiedotus.fi)

Runsaskuituinen, kuitua 9,6 g

Riittävällä kuidun saannilla on elimistölle monipuolinen ja tärkeä vaikutus. Meillä tuotteemme ovat runsaskuituisia.

Lisää ajantasaista tietoa kuiduista ja niiden terveysvaikutuksista löydät mm. leipätiedotuksen sivuilta (www.leipätiedotus.fi)

Säilöntäaineeton

Säilöntäaineeton tuotanto on leipomomme suurimpia haasteita. Panostamme luonnolliseen puhtauteen sekä äärirajoille vietyyn hygieniaan, joka vaatii jatkuvaa seurantaa sekä menetelmien jatkuvaa kehittämistä. Leipomossamme kaikki toiminta uunilta pakkaukseen asti tapahtuu korkean hygienian puhdastiloissa.

Lisäaineeton

Leipämme eivät sisällä mitään keinotekoisia tai kemiallisia ainesosia.

Ei lisättyä vehnää

Uotilan Kaski Riihiruislimpun leivontaan, ei ole käytetty lainkaan vehnäjauhoja, ja siksi se sopii erinomaisesti joillekin vehnäallergiasta kärsiville tai muutoin vehnää ruokavaliossaan vältteleville.

Korvaamalla vehnän täysjyvärukiilla olemme myös maksimoineet rukiin aidon maun ja sen monet terveysvaikutteiset ominaisuudet.

Maidoton

Tuotteemme eivät sisällä lainkaan maitoa, eli ne ovat luontaisesti maidottomia, joten ne soveltuvat maidotonta ruokavaliota noudattaville.

Vähemmän suolaa
Leivottu aitoon taikinajuureen
Vegaaninen

Tuotteissamme ei ole käytetty mitään eläinperäistä ja ne soveltuvat siksi myös vegaaniseen ruokavalioon.

Leivinhiivaton

Lähdimme tutkimaan ja kehittämään kuluttajilta saamamme kipinän ansiosta leivinhiivatonta leipää kolmivuotisella projektilla yhdessä Helsingin yliopiston, VTT:n ja Helsingin teknillisen korkeakoulun kanssa. Kokonaan hiivattoman leivän tekeminen todettiin täysin mahdottomaksi heti alussa, koska riittävän kaasuntuoton aikaansaaminen vain maito- ja etikkahappobakteerien avulla ei ollut lähimainkaan riittävällä tasolla, toisaalta taas hapanjuuren (raski) pitäminen puhtaana hiivoista vaatisi steriilejä jauhoja.

Ratkaisuna oli siis varmistua, ettei raskimme sisällä tavallista leivinhiivaa, jolle monet ovat yliherkkiä ja kehittää hapanraskin luontaisia hiivoja riittävän tehokkaalle tasolle. Kolme vuotta kestäneen tutkimuksen, kehityksen, testauksen ja optimoinnin tuloksena saatiin synnytettyä tehokas raski, jolla on riittävästi kykyä tuottaa kaasua ja silti meidän ei tarvitse kuitenkaan käyttää lainkaan leivinhiivaa.