Voiko karppaaja syödä leipää?

Karppaus on muutamassa vuodessa tullut tunnetuksi erityisesti painonhallintaan tähtääville. Karppaus on kuitenkin muutakin kuin laihduttamista; siitä tulee helposti elämäntapa hyvän olon myötä. Se ei myöskään välttämättä pakota luopumaan herkuista, kuten hyvästä leivästä. Uotilan maalaisruislimppu tukee karppaajan ruokavaliota ja on vähäkalorinen mausta tinkimättä.

Mikä Karppaaja?

Ruislimppu – hiilihydraatteja vain 29 g/100 g – Uotilan Leipomo Karppaaja on henkilö, joka ruokavaliossaan pyrkii syömään vähemmän hiilihydraatteja kuin virallisesti suositellussa ruokavaliossa*. Hiilihydraatit pyritään korvaamaan ravinteikkailla raaka-aineilla, kuten runsailla kasviksilla, oikeilla rasvoilla ja proteiinilla. Suositellulla puolella kilolla kasviksia päivässä varmistetaan riittävä vitamiinien sekä kivennäis- ja hivenaineiden saanti. Rasvoista kartetaan transrasvoja eli kovetettuja kasvirasvoja, jotka ovat vahingollisia elimistölle. Muutoin maito-, kala-, liha-, pähkinä- ja öljyrasvat ovat kaikki suositeltavia.

Alkuperäisenä syynä karppaukselle on usein painonhallinta, mutta ruokavaliosta tulee helposti elämäntapa, sillä se saa noudattajansa voimaan muutenkin paremmin. Kun ruokavalioon jäljelle jääneet hiilihydraatit vielä valitaan hitaasti verensokeria kohottavista, verensokeri pysyy tasaisempana ja olo tuntuu pitkään energiseltä ja kylläiseltä. Karppaajat kokevat olevansa virkeämpiä ”low carb”-dieetin aloitettuaan ja monet ovat saaneet ruokavaliosta apua jopa vatsavaivoihin ja allergioihin.

Karppaaja voi syödä myös leipää, kun valitsee tarkkaan

Uotilan leipomon maalaisruislimppu tukee karppaajan ruokavaliota poikkeuksellisen hyvin. Leivässä on hiilihydraatteja vain 29 g/100 g (viipaleessa 7,3 g) ja kilokaloreita 150 kcal/100 g leipää. Tämä on reilusti yli puolet vähemmän kuin useimmissa muissa ruisleivissä. Lisäksi Uotilan ruislimpussa ei ole mitään lisä- tai säilöntäaineita; vain ruista, vettä ja hieman suolaa. Ruisleivissä on usein runsaastikin muita aineita kuten hiivaa, ruismallasta, säilöntäaineita, vehnäjauhoa, melassia ja hedelmäsokeria. Nämä tuovat turhia sokereita elimistöön. Säilöntäaineettomuudesta huolimatta Uotilan ruislimppu säilyy hyvin erittäin hygieenisten tuotanto-olosuhteidensa ansiosta.

Karppaajien lisäksi myös mm. pienten lasten vanhemmat hyötyvät Uotilan ruislimpusta. Se on hyvää tarjottavaa pienillekin lisäaineettomuutensa ansiosta ja sisältää vain vähän suolaa (alle 1 g/100 g leipää), mikä on tärkeää erityisesti alle vuoden ikäiselle lapselle. Usein pienten lasten vanhemmilla on myös kiinnostusta painonhallintaan ja siinä leipä toimii hienosti tuoden runsaasti kuituja ja hyviä ravintoaineita, mutta vähän kaloreita ja hiilihydraatteja.

* Lähteenä sivusto: karppaus.info

Uotilan Leipomo – Perinteistä leivontaa vuodesta 1941

Uotilan Leipomo on aina ollut edelläkävijä perinteitä arvostaen. Limppumme leivotaan aina aitoon taikinajuureen ja taatusti 100% suomalaisista viljoista. Emme käytä leivissämme lisä- tai säilöntäaineita, koska sinun hyvinvointisi on meille tärkeää!

Tutustu meihin