Vaahdotettu smetana ja mäti

Mätileipä ja smetanavaahto

Mäti on aina juhliin sopiva tarjottava, se kruunaa mukavasti myös arjen herkutteluhetkiä. Mäti sopii oivasti Saaristolaislimpun kaveriksi. Vaahdotettu smetana on mädin kanssa täydellinen makupari.

  • Alkuruoka
  • Juhla
  • Munaton
  • Saaristolaislimppu

Ingredients

  • Smetana300g
  • hienoa merisuolaa ja valkopippuria
  • Saaristolaislimppu1 pkt
  • Kirjolohenmätiä150g
  • Ruohosipulia

Instructions

  1. Smetanavaahto mätileivälle: Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi ja mausta se suolalla ja hienonnetulla valkopippurilla.
  2. Mätileipä (n. 10:lle): Valuta kalanmäti hyvin esimerkiksi suodatinpaperin läpi. Levitä tai pursota smetanavaahto limppuviipaleiden päälle ja nostele mätiä lusikalla smetanan päälle. Koristele ruohosipulilla.
  3. Vinkki! Cocktailpaloja saat tehtyä helposti juhliin leikkaamalla limppuviipaleen pienemmäksi. Voit myös tehdä pienempiä cocktailpaloja erimallisilla piparkakkumuotilla.

Bread recommendation

Uotilan Leipomon Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

RESEPTIT SAARISTOLAISLIMPUSTA