Tuhti kaurareikäleipä

Aito Pälkäneen 100% kaurareikäleipä

Tuhti kaurareikäleipä

Uotilan perinteisen reikäleivän rinnalle on tullut nyt 100-prosenttinen kaurareikäleipä, joka on turvallinen valinta kaikille meille, jotka haluamme syödä terveellistä, turvallista ja puhdasta leipää.

Kauran pehmeä ja pyöreä maku vetoaa sekä aikuisiin että lapsiin. Uotilan 100% Kaurareikäleipä antaa virtaa aamusta iltaan ja on täydellinen tuotevalinta vaikka sinulle, joka haluat vähentää vehnän määrää ruokavaliossasi.

Puhtaista raaka-aineista valmistettu kotimainen leipä on oikea terveyspakkaus. Kauran hyvinvointia edistävät ominaisuudet nostavat sen niin kutsuttujen superruokien kastiin.

Kaurareikäleipää on saatavilla seuraavissa kaupoissa:

Pälkäne: S-Market ja K-Supermarket

Lielahti: K-Citymarket

Kangasala: K-Supermarket

Pirkanmaan alueen Prismat (lukuunottamatta Prisma Ideapark ja Nokia).

Hämeenlinna: Prisma ja K-Citymarket Tiiriö

Luopioinen: K-Market

Maista niin muistat!

Tuhti kaurareikäleipä

Havrebröd

Lisäaineeton, maidoton ja runsaskuituinen.

340 g

Ainesosat

TäysjyväKAURAjauho, -jyvät ja -leseet (47%), vesi, perunajauho, siirappi, hiiva, pellavansiemen, kurpitsansiemen, auringonkukansiemen, jodioitu suola, psylliumkuitu.

Leivontaan käytetyistä viljoista (jauhot, jyvät ja leseet) on 100% täysjyväkauraa.

 

Ravintosisältö 100 g
Energia 1 071 kj/256 kcal
Rasvaa 6,6
joista tyydyttynyttä 1,0
Hiilihydraatit 36
josta sokereita 2,8
Ravintokuitu 6,8
Proteiini 8,9
Suola 0,8

Tuote on maidoton.

Saattaa sisältää myös muita viljoja.

Kauraleivän tarina

Jo 1000-luvulla viimeisiä ryöstöretkiään Suomenmaalla tehneet viikingit ammensivat voimansa kaurasta. Tuon superviljan voimaannuttamina lohikäärmelaivoissaan kauhua herättäneet sarvipäät seilasivat Nokialle ryöstöretkelle. Paluumatka kohti Suomenlahtea kulki Pälkäneen Mallasvettä pitkin. Vaan vastassa olikin viidenkymmenen pälkäneläisen väijytys Kyllönkoskella lähellä nykyistä Uotilan leipomoa. Tuhatpäinen viikinkijoukko nöyrtyi koskeen viritettyjen ansojen lamaannuttamina.
Taitavina leivänleipojina pälkäneläiset oivalsivat nopeasti, kuinka viikinkien päävilja, toistaiseksi melko tuntematon kaura paistuu kullankeltaisiksi herkullisiksi limpuiksi.

Ehkäpä juuri sisukkaiden pälkäneläisten taistelutahdon ansiosta vatsaystävällinen kaura päätyi suomalaisten ruokapöytien arkiseksi ystäväksi. Aitoon kaurajuureen leivottu 100-prosenttinen Kauraleipä antaa viikinkien ikiaikaiset voimat. Lempeästi ilman taisteluhuutoja.

Hyvinvointia kaurasta

Monta hyvää syytä nauttia Uotilan Kaurareikäleipää.

100% Kauraa

Kaura on todellinen terveystuote, se on 100% täysjyvää ja on siksi hyvin runsaskuituista. Kaura on myös hyvä kasviproteiinin lähde. Lisäksi kaura pitää pitkään kylläisenä ja antaa virtaa aamusta iltaan.

Leivontaan käyttämämme kaura on 100% kotimaista täysjyväkauraa.

Runsaskuituinen

Riittävällä kuidun saannilla on elimistölle monipuolinen ja tärkeä vaikutus. Meillä tuotteemme ovat runsaskuituisia.

Lisää ajantasaista tietoa kuiduista ja niiden terveysvaikutuksista löydät mm. leipätiedotuksen sivuilta (www.leipätiedotus.fi)

Lisäaineeton

Leipämme eivät sisällä mitään keinotekoisia tai kemiallisia ainesosia.

Maidoton

Tuotteemme eivät sisällä lainkaan maitoa, eli ne ovat luontaisesti maidottomia, joten ne soveltuvat maidotonta ruokavaliota noudattaville.

Vegaaninen

Tuotteissamme ei ole käytetty mitään eläinperäistä ja ne soveltuvat siksi myös vegaaniseen ruokavalioon.