Kultaisia aamuhetkiä on hyvä vaalia näin parsakauden aikaan. Uotilan brunssi koostuu Superi 100% Kauran maukkaista viipaleista, jotka saavat kaverikseen kauden parsaa ja jälkiruoan makupaletissa on aprikoosia sekä marjoja.
Aamupala
Munaton
Superi 100% Kaura
Jaa:
Ainekset
tankoparsaa1 nippu
voita2 rkl
sitruunamehua2 rkl
Hienoa merisuolaa ja pippuria
Mascarpone tuorejuustoa100 g
Dijon sinappia1 ½ rkl
sitruunan kuori½
Hienoa merisuolaa
Valkopippuria
Ricotta tuorejuustoa
Aprikoosihilloa
Marjoja
Valmistusohjeet
Leikkaa parsan tyvestä puiseva osa pois, n. 2-3 cm. Kuori tankoparsat leikkuulautaa vasten ja laita ne jääkylmään veteen. Näin parsasta tulee entistäkin rapeampi ja myös nahistuneet parsat saadaan näin virkoamaan.
Laita voinokareet kuumalle pannulle ja lisää kuivatut tankoparsat joukkoon. Heiluttele pannua huolella, jotta parsat kypsyvät tasaisesti. Ota pannu pois levyltä ja purista sitruunamehu parsojen päälle, mausta suolalla ja pippurilla.
Laita paistinpannun päälle kansi, jolloin parsat kypsyvät vielä muutaman minuutin. Nostele parsat paahdettujen kultakauraviipaleiden päälle. Tarjoile sinappi-mascarponen ja parmankinkun kera.
Raasta sitruunan kuori mascarponen joukkoon. Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta hyvin suolalla sekä valkopippurilla.
Nyt on hyvä aika tyhjentää marjoja pakkasesta. Paahda Superi 100% Kauraviipaleet paahtimessa ja voitele viipaleet ricotta-tuorejuustolla. Tarjoile herkku aprikoosihillon, sekä pakastemarjojen kera. Marjat raikastavat palettia mukavasti. Aprikoosin kanssa voit käyttää mm. vadelmia, punaherukoita, karhunvadelmia tai kirsikoita.