Uotilan kaurainen brunssi

Kultaisia aamuhetkiä on hyvä vaalia näin parsakauden aikaan. Uotilan brunssi koostuu KultaKauran maukkaista viipaleista, jotka saavat kaverikseen kauden parsaa ja jälkiruoan makupaletissa on aprikoosia sekä marjoja.

  • 100% Kauraleipä
  • Aamupala
  • Munaton

Ainekset

  • tankoparsaa1 nippu 
  • voita2 rkl 
  • sitruunamehua2 rkl 
  • Hienoa merisuolaa ja pippuria
  • Mascarpone tuorejuustoa100 g
  • Dijon sinappia1 ½ rkl 
  • sitruunan kuori½ 
  • Hienoa merisuolaa
  • Valkopippuria
  • Ricotta tuorejuustoa
  • Aprikoosihilloa
  • Marjoja

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa parsan tyvestä puiseva osa pois, n. 2-3 cm. Kuori tankoparsat leikkuulautaa vasten ja laita ne jääkylmään veteen. Näin parsasta tulee entistäkin rapeampi ja myös nahistuneet parsat saadaan näin virkoamaan.
  2. Laita voinokareet kuumalle pannulle ja lisää kuivatut tankoparsat joukkoon. Heiluttele pannua huolella, jotta parsat kypsyvät tasaisesti. Ota pannu pois levyltä ja purista sitruunamehu parsojen päälle, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Laita paistinpannun päälle kansi, jolloin parsat kypsyvät vielä muutaman minuutin. Nostele parsat paahdettujen kultakauraviipaleiden päälle. Tarjoile sinappi-mascarponen ja parmankinkun kera.
  4. Raasta sitruunan kuori mascarponen joukkoon. Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta hyvin suolalla sekä valkopippurilla.
  5. Nyt on hyvä aika tyhjentää marjoja pakkasesta. Paahda kultakauraviipaleet paahtimessa ja voitele viipaleet ricotta-tuorejuustolla. Tarjoile herkku aprikoosihillon, sekä pakastemarjojen kera. Marjat raikastavat palettia mukavasti. Aprikoosin kanssa voit käyttää mm. vadelmia, punaherukoita, karhunvadelmia tai kirsikoita.
  6. Resepti ja kuvat: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan 100% kauraleipä pakkauskuva

100% Kauraleipä