Uotilan kalasapakset

Uotilan kalasapakset, eli pienet syötävät on koottu kesän perinteisistä kalapöydän herkuista. Sapakset uiskentelevat mielellään aina juhlista illanistujaisiin!

  • Alkuruoka
  • Juhla
  • Maalaisruislimppu
  • Perunalimppu

Ainekset

  • uusia perunoita500 g
  • smetanaa100 g
  • majoneesia1 ½ dl
  • sitruunamehua2 rkl
  • Dijon sinappia1 ½ tl
  • Suolaa ja valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Keitä uudet perunat merisuolavedessä lähes kypsiksi. Anna jäähtyä ja paloittele sopiviksi paloiksi. Sekoita muista ainesta massa ja lisää se perunoiden joukkoon. Kokoa perunasalaattia reilusti ruis,- tai perunalimppuviipaleen päälle. Aseta sinappisillipala perunasalaattipedille ja koristele tillillä ja sitruunalla.
  2. Pursota perunalimppuviipaleiden päälle paksuksi vaahdotettua smetanaa. Puolita keitetyt uudetperunat tai leikkaa isommista perunoista sopiva siivu leipäviipaleen päälle. Pursota ja kiinnitä viimeisenä silli coctailtikulla läpi sapaksen. Koristele tillillä ja halutessasi kurkkuviipaleella.
  3. Voitele ruislimppuviipaleet tuorejuustolla. Laita leipäviipaleen päälle graavilohta ja keitettyjä kananmunaviipaleita kerrokset. Aseta toinen leipäviipale täytteiden päälle, voideltu puoli kananmunaviipaleita vasten. Leikkaa kolmionmallisiksi ja aseta kaksi kolmiota cocktailtikulla vastakkain. Koristele lävistämällä kapris tai kurkkuviipaleita tikun päätyyn.
  4. Resepti ja kuvat: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Uotilan Maalaisruislimppu pakkauskuva

Maalaisruislimppu